Hodacs darkgrey_white
De filosofie van Hodacs  is dat kwaliteit op de eerste plaats staat. Hodacs is een Optimisten bouwer van het eerste uur,  gestart in 1988  en gericht op de beste kwaliteit.  Voor de productie worden alleen de beste materialen van eerste klas leveranciers gebruikt. De Hodacs Optimisten worden gebouwd door ervaren professionals die de kwaliteit tijdens het bouwproces continue controleren.

Hodacs doet niet aan massa productie en daarom is er nooit een gebrek aan tijd voor het bouwen van de perfecte Optimist.  Het grote verschil met andere bouwers is dat Hodacs Optimisten minstens 1 week in de mal  blijven. Hierdoor neemt de stijfheid en de uiteindelijke levensduur enorm toe.  Dit proces wordt verder nog verbetert door de temperatuur controle van de mal. Verder worden  de Hodacs Optimisten met behulp van vacuümtechniek gebouwd , (een techniek die vooral bij het bouwen van moderne wedstrijdjachten gebruikt wordt). Door deze zogenaamde vacuümbouw neemt vooral de sterkte van de polyester en de verbindingen tussen de diverse romp onderdelen sterk toe waardoor de rompen een extra grote (torsie) stijfheid en levensduur hebben. Tevens worden Hodacs Optimisten tot in het kleinste detail perfect afgewerkt. Wij nodigen iedereen uit om de kwaliteit en afwerking van de Hodacs  Optimist te vergelijken met Optimisten van andere bouwers.

Nedsail, als exclusive importeur  van Hodacs Optimisten  is verheugd om deze kwaliteit zonder compromis, als maatwerk aan de Nederlandse  Optimistzeiler te kunnen aanbieden.