Manon van Dijk en Jelle Lourens in Kernploeg 2013/2014

Manon van Dijk en Jelle Lourens, beide SRB Optimist zeilers hebben zich beide tijdens de OCN selectiewedstrijden op de Braassermermeer geplaatst voor de Kernploeg 2013/2014. Voor Manon is dit na een jaar jeugdploeg met een 16e plaats op  het EK  en een NK  titel Teamzeilen, een mooie afronding van het seizoen. We wensen beide SRB Optimist zeilers veel succes in het komende jaar

Jelle de Haas in Kernploeg 2012/2013 en Manon van Dijk (Bikkel) in Jeugdploeg 2012/2013

Jelle de Haas en Manon van Dijk, beide zeilers uit het  SRB Racing Team hebben zich tijdens de OCN Selectiewedstrijden op de Braassemermeer  geplaatst voor de Kern en Jeugdploeg 2012/2013. Voor Jelle is dit de derde keer op rij  en voor Manon de eerste keer in de jeugdploeg.  Van harte proficiat en wij wensen beide SRB zeilers veel succes in het komende jaar.

Jelle de Haas in kernploeg 2011/2012 en Daan Drontmann in jeugdploeg 2011/2012

Jelle de Haas en Daan Drontmann, beide zeilers van het SRB Racing Team hebben zich afgelopen weekend tijdens  de OCN selectiewedstrijden op de Braassemermeer  geplaatst voor de kern- en jeugdploeg 2011/2012. Voor Jelle is dit al de tweede keer dat hij zich kwalificeert voor de Optimist  kernploeg en voor Daan is dit de eerste keer in de jeugdploeg

Wij wensen beide  SRB zeilers veel succes in het komende jaar.

Nieuw SRB model 2011 volledig op basis van CNC-technologie ontwikkeld

Op 2 maart 2011  heeft de IODA meter Nuno Reis de nieuwe SRB mal goedgekeurd. Deze keramische mal is volledig  op basis van CNC  technologie (Computer Numerical Control)  gebouwd.  Hiermee is een lang gekoesterde droom van bouwer Dusan Srb om de perfecte Optimist te bouwen in vervulling gegaan.

Op basis van CNC -technologie is eerst een perfect symmetrisch model gefreesd die als basis diende voor de  nieuwe  mal.  Vanwege deze digitale techniek is het SRB gelukt om de limieten binnen de toleranties op te zoeken. Het nieuwe model 2011 heeft daarmee:

  • Maximale waterlijnlengte voor maximale bootsnelheid
  • Perfecte uitlijning van zwaard en roer
  • Perfecte  90 graden hoek van de zwaardkast  onder de romp
  • Optimalisatie plaats van de zwaardkast
  • Optimalisatie van bodemvorm (maximaal V, rond en vlak )
  • Optimalisatie zijkanten aan voorzijde voor betere golf-doorsnijding en minder buizen
  • Perfecte symmetrie van de romp

De SRB optimisten worden verder gemaakt van de allerbeste materialen (zonder compromis) en met behulp van de vacuüm techniek waarmee ook  het gewicht van de romp tijdens de bouw perfect  gecontroleerd kan worden en een maximale stijfheid gegarandeerd is. Wil je ook in zo’n perfecte Optimist varen: de  nieuwe SRB Optimist model  2011 is op bestelling vanaf  heden leverbaar.

Jelle de Haas in kernploeg 2010/2011!

Nedsail  feliciteert  Jelle de Haas  met het behalen van zijn plaats in de nieuwe kernploeg 2010/2011.  Als benjamin een uitstekende prestatie . Veel succes in je SRB Optimist in het komende jaar!

Pieter van Leijen wint Combi Amsterdam in Optimist A

Pieter van Leijen heeft in zijn SRB Optimist  op 27 juni op de Combi Aalsmeer  het totaal klassement van de Combi Amsterdam in de Optimist A gewonnen. Van harte gefeliciteerd Pieter!

Judith Engberts naar EK in Polen

Tijdens het laatste voorjaars-selectieweekend op 1 en 2 mei 2010 in Workum heeft Judith Engberts zich in haar SRB Optimist geplaatst voor het EK Optimist 2010 in Polen. Judith van harte gefeliciteerd!!

Sven Kisters 4e in selectiestand

Sven Kisters  is in zijn SRB Optimist NED 2923 4e geworden in de overall selectiestand 2009. Hiermee heeft  hij ook zijn plaats in de kernploeg 2009/2010 veilig gesteld. Sven van harte gefeliciteerd met deze uitstekende prestatie!

Sven Kisters en Judith Engberts in kernploeg 2009/2010!

Wij feliciteren Sven Kisters en Judith Engberts met het behalen van hun plaats in de nieuwe kernploeg 2009/2010. Beide veel succes in jullie SRB Optimist in het komende jaar!