Op 2 maart 2011  heeft de IODA meter Nuno Reis de nieuwe SRB mal goedgekeurd. Deze keramische mal is volledig  op basis van CNC  technologie (Computer Numerical Control)  gebouwd.  Hiermee is een lang gekoesterde droom van bouwer Dusan Srb om de perfecte Optimist te bouwen in vervulling gegaan.

Op basis van CNC -technologie is eerst een perfect symmetrisch model gefreesd die als basis diende voor de  nieuwe  mal.  Vanwege deze digitale techniek is het SRB gelukt om de limieten binnen de toleranties op te zoeken. Het nieuwe model 2011 heeft daarmee:

  • Maximale waterlijnlengte voor maximale bootsnelheid
  • Perfecte uitlijning van zwaard en roer
  • Perfecte  90 graden hoek van de zwaardkast  onder de romp
  • Optimalisatie plaats van de zwaardkast
  • Optimalisatie van bodemvorm (maximaal V, rond en vlak )
  • Optimalisatie zijkanten aan voorzijde voor betere golf-doorsnijding en minder buizen
  • Perfecte symmetrie van de romp

De SRB optimisten worden verder gemaakt van de allerbeste materialen (zonder compromis) en met behulp van de vacuüm techniek waarmee ook  het gewicht van de romp tijdens de bouw perfect  gecontroleerd kan worden en een maximale stijfheid gegarandeerd is. Wil je ook in zo’n perfecte Optimist varen: de  nieuwe SRB Optimist model  2011 is op bestelling vanaf  heden leverbaar.